NIKO

-25 kg
-24% vetpercentage
-lid sinds 3 december 2019

Mijn naam is Niko

Ik heb altijd gesukkeld met mijn gewicht en ben dus altijd al ‘zwaar’ geweest. Ik heb altijd een drang gehad om er ‘beter uit te zien’. De begeleiding door Gympact, aanpassing in mijn voeding en pure wilskracht zorgden dat ik in een korte termijn mijn resultaat behaalde. Ik verloor 25kg op 7 maanden en mijn vetpercentage zakte van 37% naar 10,2%.

Ik ben hen zo dankbaar, en geen vraag is hen te veel. Wil jij weten hoe mijn leven dankzij coaches Sara, Sarah, Tijl en Gerard drastisch is veranderd? Lees mijn volledige verhaal hieronder.

Medio november wandelde ik dan per toeval langs Gympact en zag ik onder meer de combi-mogelijkheid van sporten en de aanwezigheid door Kinesitherapeuten van Prehab Clinic. Ik belde en maakte een afspraak voor een eerste kennismaking. Ze vertelden me dat ik best in sport-outfit kwam en een handdoek moest meebrengen. Wat een miserie …. Wat had ik mijzelf aangedaan.

Op 3 december in de namiddag was het zover; ’s ochtends wou ik echt wel die afspraak annuleren. Zo een schrik, een angst, maar tegelijk heel spannend!

Na een korte babbel, even mijn persoonlijke situatie uitgelegd te hebben en de aanpak van Gympact te horen hebben gekregen begonnen we samen aan de ‘experience’. We startten met een lichaamsmeting en vervolgens werd ik ondergedompeld in een circuit met tal van toestellen die me stap per stap werden uitgelegd. Na een dik half uur was alles ingesteld en was het al achter de rug.

De toestellen van het Biocircuit passen zich automatisch aan via inlogging met een polsband. Ik heb toen besloten om verder te doen - net omwille van de aanpak en de sfeer.

Voor mij was het belangrijk om niet terecht te komen in een fitnesscentrum waarin je binnenwandelt en waarbij je het gevoel krijgt dat mensen je van kop tot teen bekijken omdat je een maatje meer hebt en dus niet ‘afgetraind’ bent. Neen dat is het niet: iedereen doet zijn ding en je voelt je er direct op je gemak.

Verder in de maand december ging ik dan max. 2x per week om het Biocircuit te doen. Ik plande de 2 tijdstippen nauwgezet in mijn drukke agenda (full-time job en kindjes).
Met de eindejaarsperiode was het natuurlijk niet evident om door te zetten, maar ik bleef gaan. Ik daagde mezelf uit en geleidelijk aan begon ik dan ook de cardio toestellen uit te testen.

Midden januari begon het gewichtsverlies merkbaar te worden. Ik voelde me al beter in m’n vel en besliste om nog een lichaamsmeting te laten doen met een zeer positief resultaat, ik was 2kg kwijt na 1 maand. Dit gaf me een nieuwe lading energie om door te zetten.
Mijn trainingsschema evolueerde van 2x per week naar 3x per week waarbij ik een combinatie maakte van het Biocircuit en cardio trainingen.

Ik kreeg van de coaches ook bijkomende oefeningen met losse gewichten en een aangepast schema met een paar core-stability oefeningen om in de Functionele zone te gaan uitvoeren. Ik voelde ook al een verschil in mijn houding en beweeglijkheid.

Februari en maart vlogen voorbij en waar trainen eerst aanvoelde als een verplichting, begon ik echt met plezier te gaan. Het was niet meer ‘ik moet naar de gym’; het was een moment geworden waarbij ik de stress kwijt kon geraken en me kon ontspannen. Soms ging ik al 4 x per week. Het leuke is ook dat je van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat door binnen kan springen.

3e lichaamsmeting in februari: -7 kg en -4% vetpercentage.

Na de training neem ik graag even wat rust met een koffietje die we ter plaatse mogen benutten. Ik kwam aan de praat met coach Sarah over voeding. Mijn kennis hierover was nihil. Eet ik best voor of na mijn fitnesstraining? En wat eet ik dan eigenlijk het best? Mijn interesse was op dat gebied ook aangewakkerd. Ik wijzigde geleidelijk aan mijn voedingspatroon: geen ‘ongezonde’ tussendoortjes meer en ’s avonds had ik uiteindelijk minder nood aan emo-food. Ik had echt wel ‘gebroken’ met mijn vorige levensstijl. En ook hier ben ik Sarah enorm dankbaar voor.

Op 12 maart (de dag voor de Corona lock down) plande ik mijn 4e lichaamsmeting in: resultaat -10 kg en -7% vetpercentage.

Tijdens de lock down kwamen er via de app die Gympact gebruikt workouts online, dewelke ik nauwgezet volgde. Ook in de maanden april en mei waren de coaches continu en direct bereikbaar, wat ik echt de max vond. Ze zijn er echt om jou te helpen.
Dagelijks deed ik een serie oefeningen. Mijn gewicht daalde grandioos verder. Neen, hier totaal geen last van corona-kilo’s.

7 maanden later ben ik 25kg kwijt en is mijn vetpercentage met 24% gezakt. Nu bevind ik mij in een momentum waarbij iedereen zegt ‘je ziet er goed uit’. Ik ben nu in die korte periode met doorzetting en begeleiding door Gympact tot een ideaal gewicht gekomen en een vetpercentage van 10,2%. 

Ik ben zeer blij dat ik 7 maanden geleden de stap heb gezet te starten bij Gympact. Achteraf bekeken beschouw ik het echt als een moment van gratie en wederom dankzij coaches Sara, Sarah, Tijl en Gerard, en Prehab Clinic !
Zij beseffen soms niet welke rol zij hierin hebben gespeeld.